5 Ekim 2013 Cumartesi

Elma, Armut, Kel Mahmut! / Body Types


Bana göre "giyinebilmek" eylemi önce vücudunu tanımaktan geçiyor. Uyumsuz renkleri, old fashion kıyafetleri, yanlış kombinleri kaldırabilirim ama, yoo dostum yoo vücuduna göre giyinemeyeni kaldıramıyorum. Bazen çirkin bir parça seçsen de vücuduna uydu mu görsel olarak güzelleşiyor. Aslında tipik "o bacağa nasıl o taytı giymiş! Oha göbeğe bak bir de giydiği bluza bak!" gibi söylemleri hepimiz dile getiriyoruz. Göz zevki önemli arkadaşım! Bir öznel(herkese göre değişen) kavramlar vardır ki; estetik ve moda bunun içine girer. Bir de nesnel(değişmeyen, sabit) kavramlar vardır, bugün yazacağım konu da kesinlikle NESNEL. Buna "kime göre" diyemezsin. 
"İki mezun oldun hemen ahkam mı kesiyorsun, götünden element uydurma" diyenler olursa, Moda Editörlüğü dersinde gördüğüm bir konudur bu, çokta dile getirmek istediğimdir, o yüzden başlayalım:) Bugün sadece 3 çeşit vücut tipinden bahsedeceğim. Geri kalan 3lü de daha sonra.

Elma Vücut Tipi: 

Bu şarkımız bacakları zayıf olup, göbeği ve göğüsleri büyük olanlara geliyor... Tabi her elmanın bacakları zayıf olacak diye birşey yok, kalın da olabiliyor fakat şimdi zayıf olanları ele alalım.  
 Öncelikle, zaten üst kısım geniş olduğundan  kat kat giyim kesinlikle yapmıyoruz, olabildiği kadar yalın olacak. Fazla kolyeler de buna dahildir.

 Allah kahretmesin bu düşük pantolon modasını! Heryer simit heryer deforme vücut oldu! Şahsen uzun zamandır tercihim yüksek belden yana. Elma vücut tipinde olanlar da hem düşük bel hem de kısa dar bluz giydikleri zaman gözüm seyirmeye başlıyor. Velev ki düşük bel giydiniz, o zaman tercihinizi uzun, kalçadan biraz daha aşağı hizada bir bluzdan yana yapabilirsiniz. Ve bu kesinlikle bol olmalı.

 Desen olayına gelecek olursak, dikey-yatay çizgi sorunsalını herkes biliyor sanıyorum, doğduğumuzda zaten bu söyleniyordu. Bunun dışında büyük desenli bluzlar kilolu gösterir, lakin fon koyu, desenler açık renk ise bu vücuda çok uygundur

Fon açık, desenler koyu elbise. YANLIŞ.


Fon koyu, desenler açık renk elbise. DOĞRU
 İspanyol paça giyilmemelidir, üst zaten geniş, alta da ispanyol paça giyildi mi vay halimize. 6lı 7li kilo olur. Yüksek beli zaten söylemiştik, bunun yanında boru paça giyilirse bebeyim olur süper olur. 
 Son olarak vatkalardan koşarak kaçıyoruz. Omuzları daha geniş göstermek bu vücuda yaramayacaktır. Rabadan(lastikli) üstler uygundur. Naylon kumaş yerine koton kumaş giyilmesini de söylemeden geçemeyeceğim. Terlemeye gerek yok. 

Vatkalı ceket.
Örnek olarak size kombin de yaptım. Gözünüzde canlanması dileğiyle;)






Uygun Kombin:
Elma vücut tipine örnek kombin.

Armut Vücut Tipi:


Sanırım bu vücut tipi beni de kapsıyor. Aslında türk kadınlarının genel şikayetçi olduğu vücuttur. Beliniz ince, memeniz küçük ve kalçalarınız mı geniş?! Hiç sorun değil çünkü... tamam o uyuz doğrudan satış reklamlarına dönmeyeceğim. Fakat evet bu vücut böyledir. Doğru parçalarla gerçekten de o popo saklanıyor, memeler de... İşte göz yanılsaması:)) 

Notlarıma bakıyorum da "üstteki boşluğu doldurmak lazım" yazmışım. Durum o kadar vahim he:( Büyük meme seven erkekler bakmasın, hilelerimizi görmesinler. Şaka bir yana, bu vücut üst kısmına layerlı giymesi ona "büyük" avantaj sağlıyor. Göğüs kısmına fırfırlı bluzlar da giyilebilir mesela. 
Genelde armut vücudun omuzları dar olduğundan, daha geniş göstermek için vatka veya karpuz kol çok uygundur. 

Belimizin inceliğini vurgulamak, geniş kalçalara sahip olduğumuzdan çokta hoş karşılanmıyor. O yüzden belde kemer kullanmıyoruz. Özellikle daha basenli kişilerde ASLA KEMER YOK! Tamam sakinim... 

Alt kısıma gelecek olursak; kloş, geniş etek, kalem etek sıfır sıfır sıfır! Diz boyundan da kaçınmalıyız. Ay bir de kısa boyluysak(evet öyleyim) dağlara taşlara!! Giymeyelim de taşa mı dönelim, tabiki hayır, etek giymek istiyorsak mini, düz kesim bir etek bence çok şık olabilir. Üst kısıma dar giyiyorsanız vücudunuzu sarmasa da iyi olur tabiki. 
Evaze Etek Modeli



Kalem Etek Modeli

Bunun yanında boru paça pantolonları sevelim sayalım.. Kendimden yola çıkarsam, skinny pantolon giymeyi seviyorum, teknik olarak vücuduma uymuyor fakar üstüme kalçamı kapatacak hafif bol bir triko ve tshirt giyiyorum, sorun çözülüyor. 

Örnek kombini de verdim gitti:

Armut vücut tipine örnek kombin.

Üçgen Vücut Tipi:

 Son olarakta bu vücut tipine bakacağız. Üçgen yazdığına bakmayın, siz onu ters üçgen yapın. Omuzlar geniş, kalça dar bu ablamızda. Aklıma bunu yazarken Sıla'nın omuzları geldi. Beğenirim kendilerini. Bir de chp milletvekilinin "üçgen biçiminde birbirimize takacağız" dediği.. Neyse konumuzun dışında bu.

Aslında güzel bir vücut tipi olmasına karşın, yanlış parçalar giyildiği takdirde zarif bir bayanı kaba gösterebiliyor. Beğenilen yerleri öne çıkarmak temel amaç olmalı! Bir nevi oyun gibi. 

Omuzlar fazla genişse eğer boyundan bağlı bluz veya elbiseler omuzları olduğu kadar ortaya koymaz. İnce boyunlu olanlara da pek yakışır. Bunun yanında degaje yaka ve sporcu atleti de üçgen vücuda uygundur. 


Degaje yaka bluz

Altına ispanyol paça pantolon genelde tercih edilebilir ve yine yüksek bel pantolonun önemini vurgulamak istiyorum. Çok fazla starplez elbise taraftarı değilim bu vücutlarda. Üçgen vücutta ve zayıf olanları çok fazla ellemiyorum. 

Here comes the last örnek kombin:

Üçgen vücut tipine örnek kombin

Birçok vücut gördük, birçok vücut tanıdık... Bu küçük tipsle bence sokaklar daha iç açıcı olabilir, kaçınılmaz yanlışlardan, estetik olmayan görüntülerden kaçabilirsiniz. Vücudunuzu tanıyın, utanıp sıkılmaya gerek yok. Bu akşam herkese Saturday Night Fever'lı fotoğraf çekmeler diliyorum.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Style Baby